Читать статью на русском

Лабораторія при Університеті Париж X – Нантер

24 листопада 2017 | Подобається стаття? Підтримайте проект, натисніть:
laboratoriya_pri_yniversiteti_parij_x_nanter_1.jpg
Лабораторія при Університеті Париж X – Нантер отримала нову п'ятиповерхову будівлю, екологічну та готову до майбутніх трансформацій. Всі її конструктивні елементи виконані з дерева, в тому числі сходові прольоти і шахти ліфтів. Автори проекту – паризьке бюро Atelier Pascal Gontier.

Інформація:
майстерня: Atelier Pascal Gontier
де: Франція. Нантер
 
Будівля лабораторії соціально-гуманітарних наук, що отримала ім'я соціолога Макса Вебера, знаходиться на території великого кампусу Університету Париж X – Нантер. Більшість з будівель кампуса зведені з металу та бетону і при бажанні можуть служити ілюстрацією історії французької архітектури з 1960-х до наших днів.

Від навколишніх будинків лабораторія Макса Вебера відрізняється не тільки зовні – простотою об'єму, – а й «енергозберігаючим вмістом»: лабораторія побудована практично повністю з дерева, оснащена системою пасивної вентиляції, яка працює і в теплу, і в холодну пору року, а ключовим джерелом освітлення служать великі вікна.
laboratoriya_pri_yniversiteti_parij_x_nanter_2.jpg
Оригінальну систему вентиляції добре видно навіть з землі: на даху стоять 25 «скульптурних» алюмінієвих димоходів висотою 3,6 метрів, які забезпечують відтік повітря.
laboratoriya_pri_yniversiteti_parij_x_nanter_3.jpg
laboratoriya_pri_yniversiteti_parij_x_nanter_4.jpg
Архітектори Atelier Pascal Gontie вибрали дерево, виходячи в першу чергу з екологічних міркувань. Деревина – матеріал поновлюваний, годиться для вторинної переробки, а крім того – знижує вуглецевий слід. Протягом усього життєвого циклу дерево поглинає вуглець, який потім, при використанні рослини в якості будматеріалу, «замикається» в будівництві.
laboratoriya_pri_yniversiteti_parij_x_nanter_5.jpg
laboratoriya_pri_yniversiteti_parij_x_nanter_6.jpg
П'ятиповерховий будинок площею 5000 м2 має дерев'яні конструктивні елементи; шахти ліфтів і сходові прольоти виконані з багатошарової клеєної деревини.
laboratoriya_pri_yniversiteti_parij_x_nanter_7.jpg
laboratoriya_pri_yniversiteti_parij_x_nanter_8.jpg
Внутрішній простір дослідницької лабораторії має гнучку структуру. Ряди офісів складені з коробчастих несучих панелей Kerto Ripa, попередньо зібраних на заводі і потім доставлених на майданчик. Такі панелі дозволяють в подальшому досить легко трансформувати і перепрофілювати приміщення. Залежно від потреб можна зробити велику або маленьку кімнату, кінцева площа обмежена тільки «кроком» 16 м2 – саме стільки місця займає одна «коробка».
laboratoriya_pri_yniversiteti_parij_x_nanter_9.jpg
Для того, щоб провести в будівлі інженерні мережі та освітлення, архітекторам довелося залишити на стелі 30-сантиметрові кишені, які розташовані кожні 3,5 метра.




Поділіться з друзями та збережіть собі!



Написати коментар (0)

Не пропустіть цікаве,
щотижнева розсилка:


Будьте в курсі подій,
підпишіться на RSS:


Новини дерев'яного домобудівництва
Статті про будівництво з дерева

Потрібен будинок? Заповнити анкету

Заповніть просту анкету та виробники запропонують вам ціни та свої послуги самі!



Популярні статті цієї рубрики:


Рекомендуємо компанії цього напряму:

Старый Самбор
м. Чернівці
БЛОК ВІЛЬНИЙ
Щоб Ваша компанія була тут розміщена, замовте послугу "Фото-каталог"

Замовити!
База компаній